Prospan, sirup (200 ml) (Kopija)

Prospan, sirup (200 ml) (Kopija)

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje.

12,20 

Dodatne informacije

Mesto uporabe

dihala, pljuča

Vsebnost

zdravilo rastlinskega izvora, zelišča

Težave

draženje, kašelj

Oblika

sirup

Oznake

izkašljevanje, otroci

Opis izdelka

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  • Prospan navodilo za uporabo

Hedera helix L., folium, extractum siccum

Kaj je zdravilo Prospan in za kaj ga uporabljamo

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Prospan

Ne uporabljajte zdravila Prospan
Če ste alergični na zdravilno učinkovino ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). Prav tako ne uporabljajte tega zdravila, če ste alergični na rastline iz družine bršljanovk (latinsko Araliaceae).
Zdravila ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 2 let. Pri njih se dihalne poti šele razvijajo, zato obstaja možnost poslabšanja simptomov obolenj dihalnih poti, ugotovljenih pri uporabi zdravil za redčenje goste sluzi v dihalih.

Opozorila in previdnostni ukrepi

  • Če se pojavi oteženo dihanje, vročina ali gnojni izpljunek, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
  • Sočasna uporaba zdravila Prospan in zdravil, ki zavirajo kašelj (na primer kodein in dekstrametorfan), ni priporočljiva brez posveta z zdravnikom.
  • Če imate gastritis (vnetje želodca) ali želodčno razjedo, morate biti pri uporabi zdravila Prospan previdni.
  • Zdravilo vsebuje naraven rastlinski ekstrakt, zato lahko postane motno in nekoliko drugačnega okusa, vendar pa to ne vpliva na njegovo učinkovitost

Otroci
Pri otrocih, starih od 2 do 4 leta, ki imajo dolgotrajen ali ponavljajoč kašelj, je pred uporabo zdravila Prospan potreben posvet z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Prospan
Ni poročil o medsebojnem delovanju z drugimi zdravili.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate, ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katerokoli drugo zdravilo.

Zdravilo Prospan skupaj s hrano in pijačo
Ni znano, da bi hrana in pijača vplivali na zdravilo Prospan.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.
O varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, zato uporaba v tem obdobju ni priporočljiva.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Zdravilo Prospan sirup vsebuje sorbitol. Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom. To zdravilo vsebuje majhne količine etanola (alkohola), in sicer manj kot 100 mg na odmerek.

Kako uporabljati zdravilo Prospan

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Starost Enkratni odmerek Skupni dnevni odmerek Odrasli in mladostniki, stari 12 let ali več 5 ml sirupa 15 ml sirupa (3-krat po 5 ml)

Starost Enkratni odmerek Skupni dnevni odmerek Otroci, stari od 6 do 12 let 5 ml sirupa 10 ml sirupa (2-krat po 5 ml), Otroci, stari od 2 do 5 let 2,5 ml sirupa 5 ml sirupa (2-krat po 2,5 ml)

Zdravila ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 2 let.

Za peroralno uporabo. Sirup vzemite s priloženim odmernim pokrovčkom neodvisno od obroka hrane. Stekleni vsebnik pred uporabo dobro pretrestite. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov.

Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.