Plačila

V spletni lekarni so na voljo možnosti plačila s plačilno kartico, mobilnim telefonom ali preko e-banke.

Plačilo naročenih izdelkov
Naročene izdelke v Spletni lekarni Ribnica lahko plačate:

  • s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa),
  • z debetnimi in predplačniškimi karticami (Maestro, BA, Visa debit, MasterCard debit),

Davčno potrjevanje računov
Lekarna Ribnica posluje v skladu z zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR; Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015). 

Dostava naročenih izdelkov

Izdelke, naročene v spletni lekarni Lekarna Ribnica.si dostavlja Pošta Slovenije.

V primeru oddaje naročila do 12. ure v delovnih dneh od ponedeljka do petka bo blago, ki je na zalogi, odpremljeno preko Pošte Slovenije d.o.o. najkasneje v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila. Pošta Slovenije d.o.o. praviloma dostavi v roku enega delovnega dne. Dobavni rok za izdelke, ki niso na zalogi je praviloma 7-14 dni.
V kolikor je dobavni rok daljši od 14 dni, je kupec o tem obveščen s povratnim e-sporočilom.

Sledenje pošiljke

Ko oddate naročilo, lahko svojo pošiljko spremljate na njeni celotni poti do vas. S pomočjo sistema sledenja in s svojo unikatno številko pošiljke je moč videti, kje se trenutno nahaja paket in predvideti preostali čas do obiska dostavljalca.

Svojo pošiljko lahko enostavno spremljate s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu, ki ga dobite v elektronski nabiralnik v trenutku, ko je vaš paket prevzet s strani izbrane dostavne službe.

Sistem sledenja pošiljke se vključi takoj, ko paket prispe v zbirni center izbrane dostavne službe, običajno isti večer po tem, ko je bil paket odposlan iz prostorov Lekarne Ribnica.

Stroški dostave
Cena za dostavo posamezne pošiljke je 3,90 eur.

Pošta Slovenije vam nudi hitro in zanesljivo dostavo. 
Pismonoša vam bo paket dostavil na izbrani naslov za dostavo. Rok dostave paketa preko Pošte Slovenije znaša 1-3 dni.

Paket lahko naročite domov, v službo, k prijatelju, sosedu, na izbrano pošto ali na izbrane bencinske servise Petrol. Pakete lahko prevzamete na več kot 550 lokacijah Pošte Slovenije in na 113 lokacijah bencinskih servisov Petrola. V primeru, da vas na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo, vam bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom prevzamete na najbližji pošti.

V kolikor paketa ne želite prejeti na dom, vam Pošta Slovenije omogoča prevzem le tega na katerikoli Pošti in na izbranih bencinskih servisih Petrol. V primeru dostave na želeno pošto, obvestila o prispeli pošiljki ne boste prejeli. Pošta Slovenije vam prav tako nudi dostavo pred 10:00 za vse pošte in dostavo po 16:00 za izbrane pošte po Sloveniji.

Pošta Slovenije vas bo o poteku dostave obveščala preko SMS sporočila in e-obvestila na sledeče načine:

  • zjutraj, ko bo paket pripravljen za dostavo, za prevzem na pošti oziroma za prevoz na izbran bencinski servis;
  • ob dostavi, če naslovnika ne bo na naslovu.  Obvestili ga bomo, da ga paket čaka na pošti, tako da ga lahko prevzame že na poti domov. V hišnem predalčniku mu bomo pustili tudi obvestilo o prispeli pošiljki;
  • z e-obvestilom, ko bo paket vročen.

Dostava

V primeru oddaje naročila do 12. ure v delovnih dneh od ponedeljka do petka bo blago, ki je na zalogi, odpremljeno preko Pošte Slovenije d.o.o. najkasneje v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila. Pošta Slovenije d.o.o. praviloma dostavi v roku enega delovnega dne. Dobavni rok za izdelke ki niso na zalogi, je praviloma 7-14 dni. V kolikor je dobavni rok daljši od 14 dni, je kupec o tem obveščen s povratnim e-sporočilom.