Plačila in dostava

Ponudba, cena in plačilo se lahko hitro spreminjajo. V primeru napake v ceni ali dobavljivosti izdelkov bo kupec obveščen, omogočena pa mu bo možnost dostopa do nakupa. Vse cene so navedene v (EUR) in vključujejo DDV. Cene veljajo ob oddaji naročila. Dostavni stroški so posebej navedeni.

 

Uporabnik lahko opravi nakup izdelkov na spletni lekarni z uporabo elektronskih sredstev plačila. Plačilo je mogoče izvesti preko varnih elektronskih plačilnih sistemov.

 

V spletni lekarni so na voljo različne možnosti plačila, vključno s plačilno kartico, mobilnim telefonom ali preko e-banke. Možnosti plačila za naročene izdelke v Spletni lekarni Ribnica vključujejo kreditne kartice (Mastercard, Visa), debetne in predplačniške kartice (Maestro, BA, Visa debit, MasterCard debit).

 

Pri plačilu s kartico morajo biti podatki plačnika enaki podatkom v profilu uporabnika. Po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine ali zneska naročila, razen v posebnih primerih, določenih s strani ponudnika.

 

Blago ostane last spletnega mesta do celotnega plačila.

 

Dostava se izvaja na območju Republike Slovenije. Stroški dostave se obračunajo in prikažejo pred potrditvijo naročila. Dostava poteka v razumnem času, odvisno od razpoložljivosti izdelkov. Izdelki bodo dostavljeni na naslov, ki ga je navedel uporabnik, v dogovorjenem roku.

 

Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije, pri čemer se blago običajno odpremi v roku 3 delovnih dni od oddaje naročila, vendar lahko dobavni rok za izdelke brez zaloge traja 7-14 dni.

 

Sistem sledenja pošiljke omogoča spremljanje paketa od odpreme iz lekarne do dostave na izbrani naslov. Stroški dostave znašajo 3,90 EUR, pri čemer Pošta Slovenije zagotavlja hitro in zanesljivo dostavo v 1-3 dneh.

 

V primeru daljšega dobavnega roka ali nedostopnosti naslovnika ob dostavi, bo kupec obveščen preko e-sporočila. Morebitne zamude ali težave pri dostavi so podvržene pogojem prevoznika. Možno je tudi prevzemanje paketa na več kot 550 lokacijah Pošte Slovenije ali na 113 lokacijah bencinskih servisov Petrola.

 

Lekarna Ribnica izvaja davčno potrjevanje računov v skladu z zakonom (ZDavPR; Uradni list RS, št. 57/2015 z dne 31. 7. 2015). Vklopi razum, zahtevaj račun.