Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA – LEKARNA RIBNICA

Pogoji poslovanja spletne lekarne lekarna-ribnica.si so oblikovani v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), Obligacijskim zakonikom, priporočili Gospodarske zbornice Slovenije, splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

 

Spletne lekarne upravlja Lekarna Ribnica, Majnikova ulica 1, 1310 Ribnica, njena odgovorna oseba je Petra Debeljak, mag.farm. (v nadaljevanju: ponudnik), ki ima dovoljenje za izdajo zdravil prek medmrežja.

 

Sprejem naročil

 

Spletna lekarna Ribnica (v nadaljevanju “ponudnik”) omogoča uporabnikom dostop do spletne platforme za nakup zdravstvenih izdelkov na daljavo, vključno z zdravili brez recepta, prehranskimi dopolnili, medicinskimi pripomočki, kozmetičnimi in drugimi izdelki. Uporabnik spletne lekarne je posameznik, ki se registrira in pridobi dostop za nakup, medtem ko je kupec tisti, ki izvede nakup preko spletne lekarne lekarna-ribnica.si.

 

Naročila sprejemamo prek spletne strani. Naročilo je potrjeno šele po prejemu elektronske potrditve. Z oddajo naročila potrjujete, da se strinjate z vsemi pogoji in informacijami, vključno z obdelavo osebnih podatkov in piškotki.

 

Dostopnost

 

Ponudnik si pridržuje pravico do začasnega ali trajnega prenehanja delovanja spletne lekarne brez predhodnega obvestila.

 

 Prijava kršitev

 

Uporabniki lahko prijavijo morebitne kršitve ali nepravilnosti v delovanju spletne lekarne preko kontaktne e-pošte ali prek kontaktnega obrazca na spletni strani (osnutek obrazca za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1):

 

**[Vaše ime in naslov]**

 

[Ime trgovca ali podjetja]

[Naslov trgovca ali podjetja]

[Poštna številka in kraj trgovca ali podjetja]

 

**Datum: [Vstavi datum]**

 

**Številka naročila: [Vstavi številko naročila]**

**Spoštovani,**

 

S tem vam sporočam, da odstopam od pogodbe sklenjene dne [Vstavi datum sklenitve pogodbe], za nakup [Opis izdelka ali storitve] preko spletne strani/trgovine [Vstavi ime spletne strani/trgovine], skladno z določbami 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

 

**Podatki o potrošniku:**

– Ime in priimek: [Vstavi vaše ime in priimek]

– Naslov: [Vstavi vaš naslov]

– E-pošta: [Vstavi vašo e-pošto]

– Telefon: [Vstavi vaš telefon]

 

**Podatki o izdelku/storitvi:**

– Opis izdelka/storitve: [Vstavi opis]

– Številka naročila: [Vstavi številko naročila]

– Datum nakupa: [Vstavi datum nakupa]

 

**Razlog za odstop:**

[Vstavi razlog za odstop]

 

**Želim vrniti izdelek/storitev:**

[Da/Ne]

 

**Podpis:**

[Podpišite svoje ime elektronsko ali ročno]

 

Obravnavali bomo pritožbe v skladu s predpisi o varstvu potrošnikov.

 

Varnost in zasebnost

 

Zagotavljamo skladnost z določbami ZVOP-2 glede varovanja osebnih podatkov.

Osebni podatki se obdelujejo le v namene, za katere so bili posredovani.

 

Rok za odstop od pogodbe

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh odstopi od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog.

 

Stopnja skladnosti

 

Ponudnik se zavezuje k spoštovanju veljavne zakonodaje na področju spletnega trgovanja z zdravili, vključno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPoT-1), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Izdelki so skladni z veljavnimi predpisi in standardi na področju farmacevtskih izdelkov.

Natančne informacije o skladnosti so na voljo na zahtevo stranke.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik bo ravnal v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter bo ustrezno varoval in obravnaval podatke uporabnikov.

 

Omejitev odgovornosti

 

Spletna lekarna (v nadaljevanju: ponudnik) ne prevzema odgovornosti za nepravilno uporabo izdelkov ter priporoča posvet z zdravnikom ali farmacevtom. Prav tako ne odgovarja za morebitne nepričakovane težave ali škodo, ki bi lahko izhajala iz uporabe spletne lekarne.

 

Odgovornost za morebitne posledice uporabe nosi uporabnik.

 

Podatki na spletni strani so splošne informacije, ne nadomeščajo strokovnega posveta.

 

Spremembe pogojev poslovanja

 

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja. Uporabnike bo ob morebitnih spremembah obvestil na ustrezen način.

 

Odstop od pogodbe in vračilo naročenih izdelkov

 

Spletna lekarna www.lekarna-ribnica.si  v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), praviloma ne omogoča vračila izdelkov. Izjema so napake pri dostavi ali dostava napačnih izdelkov. Potrošniki imajo pravico do odstopa od pogodbe le pri nakupu aparatov, merilnikov, otroških dud, in zobnih ščetk. V takih primerih lahko potrošnik v 14 dneh od prejema izdelkov obvesti ponudnika o odstopu, brez navedbe razloga. Izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži. V primeru odstopa potrošnik krije stroške vračila blaga.

 

Napaka s strani ponudnika

 

Pri napaki s strani ponudnika (napačni izdelki) kupec lahko stopi v stik s ponudnikom, vrne napačno dostavljene izdelke, ki jih bo ponudnik nadomestil brezplačno. Če je izdelek nedobavljiv, se potrošniku omogoči dobropis v višini že plačanega zneska, ki ga lahko uporabi za prihodnje nakupe.

Neskladnost blaga

 

Ponudnik odgovarja za neskladnosti blaga v skladu z zakonom. Potrošnik lahko uveljavlja pravice v primeru neskladnosti, če o tem obvesti ponudnika v dveh mesecih od ugotovitve. Ponudnik mora vzpostaviti skladnost blaga ali omogočiti vračilo plačanega zneska, če vzpostavitev ni mogoča. Potrošnik lahko zahteva tudi znižanje kupnine.

 

Garancija

 

Garancijo zagotavlja proizvajalec, naveden na garancijskem listu. Izdelki s priloženim garancijskim listom imajo veljavno garancijo ob upoštevanju navodil. Garancijski roki so navedeni na listih. Informacije o garanciji so na voljo tudi na strani s predstavitvijo izdelka.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Lekarna Ribnica ne priznava izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov. Kot alternativo ponuja povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov, ki je dostopna na:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage


Končne določbe

 

Kupec, s potrditvijo naročila, se strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev, pri čemer veljajo pogoji objavljeni ob naročilu.

 

Reševanje sporov

 

Morebitne spore bomo reševali sporazumno; v nasprotnem primeru se uporabi pristojno sodišče.

Čas zadnje posodobitve: november 2023

Z uporabo naše spletne lekarne se strinjate s temi pogoji poslovanja.