Krka Magnezij 400, 20 vrečk

Krka Magnezij 400, 20 vrečk

11,53 

Opis izdelka

Krka Magnezij 400, granulat za napitek, je prehransko dopolnilo, ki vsebuje magnezij. Magnezij prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju mišic. Napitek ima okus pomaranče.

Magnezij je mineral, ki podpira delovanje več kot 300 encimov in je vključen v procese nastajanja in porabe energije. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri sintezi beljakovin in pomembno vlogo pri delitvi celic. Nujen je tudi za prenos dražljajev med živčnimi in mišičnimi celicami. Vitamin B2 (riboflavin) prav tako sodeluje v številnih encimskih reakcijah, povezanih z energijsko presnovo.

Magnezij in vitamin B2 imata v telesu veliko pomembnih vlog in se v delovanju dopolnjujeta. Skupaj prispevata k:

  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter sproščanju energije pri presnovi,
  • normalnemu delovanju živčnega sistema.

Magnezij dodatno prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, delovanju mišic, ohranjanju zdravih kosti in ravnotežju elektrolitov.

Vitamin B2 (riboflavin) ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in pri presnovi železa.

Magnezij Krka 400 vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo zelo dobro prenaša in koristno izrablja. Magnezijev citrat se iz prebavil zelo dobro absorbira in omogoča, da je celicam na voljo več magnezija.

Človeško telo potrebuje približno 300 do 400 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri povečanih psihičnih (stresne situacije, vznemirjenost) in fizičnih (športne dejavnosti) obremenitvah ter pri pogostem jemanju odvajal so potrebe po magneziju lahko večje.

Povečane so lahko tudi pri mladostnikih in mlajših odraslih, pri starejših pa se ne zmanjšajo, ampak ostanejo enake. Telo magnezija ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da ga telesu ne primanjkuje. K pomanjkanju lahko prispevajo neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana.

Naravna aroma pomaranče napitek obogati s svežim okusom, barvo pa mu da sok iz rdeče pese v prahu. Z napitkom lahko dopolnite dnevni vnos tekočine. Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da izdelek vsebuje 3,37 g sladkorjev.

Energijska vrednost ene vrečke je 99,8 kJ (23,9 kcal).

Ena vrečka vsebuje 2,47 g magnezijevega citrata, kar ustreza 400 mg magnezija oziroma magnezijevih ionov (Mg2+).

Brez konzervansov, umetnih barvil, umetnih arom in umetnih sladil.

Ne vsebuje glutena in laktoze.

Vsebnost:

Sestavine: V 1 vrečki: %PDV*
Magnezij 400 mg 107%
Vitamin B2 (riboflavin) 2,0 mg 143%

* priporočeni dnevni vnos.

Navodila za uporabo: Odrasli in otroci, starejši od 14 let: 1 vrečka Krka Magnezij 400 na dan. Vsebino vrečke stresite v kozarec, jo prelijte z najmanj 150 ml vode in premešajte. Napitek je pripravljen. Količino vode lahko prilagajate glede na to, kako izrazit okus želite. Priporočamo, da napitek spijete takoj po pripravi.

Sestavine: Magnezijev citrat, sladkor, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina, natrijev hidrogenkarbonat), naravna aroma pomaranče, dekstroza, sok iz rdeče pese v prahu, antioksidant (askorbinska kislina) in riboflavin (vitamin B2).

Pakiranje: 20 vrečk (160g) ali 40 vrečk (320g)

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.